Márton napi Borfesztivál a Gellértben

Gundel a Gellértben

2018-11-28, 15:11

Sztárséffel közös barackszedésre hív a Gellért

A hazai vendéglátás eddigi történetének legismertebb nevei fuzionálnak egy hétvégére, bemutatva Gundel Károly gasztronómiai örökségét az idén 100 éves Gellért Szállóban. A „Gundel a Gellértben” gasztronómiai hétvége június 23-án egy Lakosztályétteremmel, 24-én pedig egy Sunday brunch-csal várja a vendégeket Budapest egyik legszebb szállodaépületébe.

Talán sokan nem is tudják, hogy az idén 100 éves Danubius Hotel Gellért és a vele majd’ egyidős Gundel Éttermet a 19. század első felében komoly kapocs kötötte össze. Ez pedig nem más volt, mint Gundel Károly maga. A szálloda éttermeit ugyanis már a kezdetektől a főváros jeles szakembereinek adták bérbe. 1927-től pedig nem másnak, mint Gundel Károlynak ítélték oda a bérleti jogokat. Tevékenységüknek, melyet húsz éven át gyakoroltak, nagy része volt abban, hogy a Gellért Szálló felzárkózott a világ grand hoteljeinek sorába, és előkelő rendezvényei Európa-szerte újságcikkek témái lettek. S ahogy a szálloda históriája leírja, a Gellértben született meg Gundel Károly három híres étele is: a fogas Rothermere, a bakonyi gomba és a pittsburgi borjúborda.

A szálloda centenáriumának évében mi sem természetesebb, hogy ezt a legendás összefonódást élesszék újjá a két executive chef, Litauszki Zsolt és Müncz Gábor segítségével.

A rendkívül izgalmasnak ígérkező Gundel-Gellért fúzió június 23-án, a szálloda védjegyének számító Lakosztályétteremmel kezdődik. A Lakosztályétterem fogalmát a Gellért Hotel hívta életre, melynek a leghíresebb vendégeit fogadó 422-es lakosztálya és egy Dunára néző pazar panoráma adja a díszletét. Ebben a környezetben szolgálják majd fel a Gundel Étterem executive séfjének, Litauszki Zsoltnak exkluzív 5-fogásos, pezsgősorral kínált menüjét. Az ifjú, de a szakmában már nagy nevet szerzett séf idén tavasszal igazolt a Gundelhez. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagja karrierje kezdetén majd’ 10 évet töltött Ausztriában, ahol több étteremben, köztük két Michelin-csillagosban is szerzett tapasztalatokat. A mostani menüsorban szerepel pikáns báránytatár érlelt juhsajttal, hűvös joghurtos vajtök leves kacsanyelvvel, makréla grillezett görögdinnyével, borjúmáj erdei gombákkal. Mindez prémium pezsgőkkel kísérve. Desszertként pedig jön a rántott sárgabarack vanília fagylalttal. Ennek érdekessége, hogy a Lakosztályétterem vendégei maguk szedik majd az ehhez szükséges barackot a vacsora napjának délutánján. A séffel közös, pezsgőzéssel és sós falatkákkal kísért „szedd magad” interaktív program egyedi és felejthetetlen élményt ígér a gourmandoknak.

Másnap pedig a már szokásos Sunday brunch korlátlan étel- és italfogyasztással csalogatja a vendégeket, ezúttal Müncz Gábor, többszörös bajnok mesterszakács ételeivel. A sztárséf több étteremben letette már a névjegyét: dolgozott a Symbolban, a Múzeum Kávéház és Étterem konyháján és szakácsként, séfként dolgozott Európa több országában. A rangos fogadások alkalmával készített ételeket többek között az angol királyi családnak, a francia miniszterelnöknek és a svéd királynak. A Sunday brunch érdekessége, hogy míg a Gellért vezető séfjének svédasztalos menüjében régi Gundel étlapokról is előkerülnek majd fogások, a Gundel tányérszervíz menüsorának fogásai a Gundel Étterem megújulásának előhírnökei.

További részletek és menüsorok: gellertfesztival.com

Sajtó

Itt megtalálod aktuális projektjeinket, illetve a hozzájuk tartozó sajtóanyagokat és fotókat. Köszönjük, ha segítesz eljuttatni a hírt az érdeklődőknek!

Kapcsolat

Elérhetőségeink

Telefon: +36 20 4113 504
E-mail: info@presspresso.hu
Facebook: facebook.com/presspresso

Címünk

2000 Szentendre, János utca 13/a

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyod, hogy cookie-kat használjunk. Adatkezelési tájékoztató

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás